Vega Sicilia i Kristiansand!

  Vi er utrolig stolte som har fått til et besøk fra Ikon produsenten Vega Sicilia denne dagen.
  Skal du unne deg noe ekstra i glasset dette året, så bør du sterkt vurdere denne kvelden.

  LEGENDARISKE VEGA SICILIA
  Lite visste Vega Sicilias grunnlegger og pionér Don Eloy Lecanda y Chaves, om at de første stokkene han plantet i Ribera del Duero i 1864 skulle resultere i en av verdens mest legendariske viner. Bordeaux var det største forbildet i 1800-tallets Spania, og de første druene som ble plantet bærer også preg av dette. På eiendommens rundt 210 hektar finner man cabernet sauvignon, merlot og malbec fra eldgamle stokker. Men rundt 80 prosent er plantet med druen tinto fino, som er det lokale navnet på tempranillo.

  Den nåværende eieren, Pablo Álvarez, tok over i 1982. Han lagrer Valbuena i tre år på fat, mens toppvinen Unico ligger hele seks til ni år på fat før den tappes på flaske. Deretter får flaskene en kjellertid på to til tre år. Vega Sicilia produserer i dag tre viner i Ribera del Duero. Valbuena 5°, Unico og Unico Reserva Espesial, som er en blanding av tre forskjellige årganger Unico.

  Den lange lagringen, sammen med en nøysom utvelgelse av druemateriale fra gamle planter, resulterer i viner med en eksepsjonelt god lagringskapasitet. En vin fra et godt år smaker stort sett best etter 30–40 år.

  I tillegg til de klassiske vinene fra Ribera del Duero, og den nyere Valbuena, lager Vega Sicilia nå også vin fra Toro (Pintia) – og har sakte, men sikkert bygd opp en slagkraftig eiendom i Rioja, Spanias mest kjente vinregion.

  Det var på 90-tallet Pablo Álvarez ble kontaktet av Benjamin Rothschild om et felles vinprosjekt. 89 hektar er blitt samlet sammen rundt San Vicente de la Sonsierra i Rioja Alavesa. De to vinkjempene klarte å holde sine oppkjøp skjult lenge. Etter at dette var avslørt, ble prisen for de siste jordlappene over ti ganger så høy som de første kjøpt gjennom en stråmann i Madrid. De første årgangene er blitt til gjennom leid vinkjeller, men fra høsten 2016 blir vinene til i det flunkende nye vineriet hvor det er planer om å nå 320.000 flasker i 2019–2020.

  De to vinene som produseres på eiendommen, Macán og den enklere Macán Clásico, fremstår begge i de seneste årgangene langt renere og mer presise i stilen enn de første forsøkene, som så en høyere prosentandel nye eikefat. Med mulighetene for en enda mer presis vinifikasjon i nye lokaler, er nok dette den Rioja-eiendommen det knyttes størst forventninger til i årene som kommer.

  MENY & VINER
  Denne kvelden på Bølgen & Moi vil vi smake oss igjennom følgende viner

  Vega Sicilia Macan Clasico Rioja
  Vega Sicilia Pinta
  Vega Sicilia Alion 15 
  Vega Sicilia Valbuena 14 
  Vega Sicilia Unico 09

  Kjøkkenet byr på spanske småretter i 3 serveringer med klassiske smaker fra regionen. Her er det bare å glede seg.
  Once in a lifetime i Kristiansand!

  Onsdag 4.Mars 
  Kl 18.00
  Kr 2395,- pr pers.
  Bindende påmelding

  Vi gleder oss til en flott kveld
  Hjertelig velkommen

  Meld deg på: