Libanons eldste vinhus !

  "Jesus gjorde vann til vin i Libanon"

  Denne kvelden får vi besøk helt fra Libanon, representert med Faouzi E. Issa som driver Libanons eldste vingård, Domaine des Tourelles.
  Også beskrevet som den nye Musar.

  Det er ikke alltid like enkelt å lage vin i et land som Libanon – spesielt ikke i 1000 meters høyde. Domaine des Tourelles regnes for å være den første kommersielle vinprodusenten i landet. Den ble startet i 1868 av franskmannen François-Eugène Brun.

  Idag driver Faouzi Issa gården videre og han har sin opplæring hos Rostaing i Nord-Rhône, samt to år på Château Margaux i Bordaux som assisterende vinmaker.
  Han mener bestemt at mye av kvaliteten til Domaine des Tourelles og Bekaadalen generelt kommer av høyden over havet. Her finner vi noen av de høyest beliggende vinmarker på den nordlige halvkule, beliggende på over 1050 meter over havet. Dette gir spesielt kjølige netter, som i sin tur gir livlige, friske viner – selv når det er virkelig varmt.

  Vinene modnes i gamle sementtanker, og i kombinasjon med kjellerarkitekturen – med tykke steinvegger fra 1800-tallet – holdes temperaturene jevnt og lavt underveis i modningen, selv om sommervarmen ute er mellom 35 og 40 grader.

  Eiendommen består av 40 hektar vinmark, dyrket etter økologiske prinsipper. Jordsmonnet er jernholdig, med en høy andel av grus og innslag av kalk.

  På over tusen meter over havet blir det lave avlinger som – sammen med seleksjon, spontanfermentering og lave svovelnivåer – sørger for konsentrerte og egenartede viner med en overraskende kjølig fruktkarakter.

  VINER
  Domaine des Tourelles Rosé 2019
  **
  Domaine des Tourelles Blanc 2018
  **
  Domaine des Tourelles Rouge 2016
  **
  Domaine des Tourelles Cinsault Vielles Vignes 2017
  **
  Domaine des Tourelles Marquis de Beys 2013

  Vi gleder oss til et "eksotisk" avbrekk denne dagen.
  Kjøkkenet byr på Meze ( småretter fra midtøsten) i 5 serveringer med krydder og smaker som komplementerer vinene på aller beste vis.
  Oppstart kl 18.30

  Kr 1295,- pr pers.

  Ønsker du å lese mer om Domaine des Tourelles, så sjekk ut denne linken
  https://www.dn.no/magasinet/vin/-jesus-gjorde-vann-til-vin-i-libanon/2-1-396805

   

  Meld deg på: